Mijn persoonlijke website is ictbram.com. Voor een paar jaar ben ik al aan het leren hoe muziek te spelen of te componeren. Af en toe wat, een beetje theorie, enige piano lessen.
In de zomer van 2017 ben ik gestart met music theory for electronic music course.
Ik heb genoten van deze opleiding, gemaakt door een goede lesgever. Een aantal mechanieken en concepten in muziek begin ik beter te begrijpen dankzij zijn lessen.
Muziek maken, composeren of spelen vereist veel logica en redenering.
Om me hierbij te helpen, wilde ik een helper app.

Tevens ben ik in 2017, in een heel langzaam tempo, begonnen met het leren van de prachtige, gratis en open source Godot game engine en besloot om beide domeinen te combineren in een project, wat resulteerde in deze muzieknoten helper app.

De eerste twee grote hoofdstukken in de music theory for electronic music course waren vooral over majeur- en mineur toonladders, de akkoorden, inversies. De app is ontworpen tijdens deze lessen.
In het derde en laatste hoofdstuk begint hij echter met meer speciale dingen zoals modi, pentatonische schalen, chromatic mediants, exotische toonladders.
Voor dit soort, interessante, dingen was mijn applicatie nog niet bruikbaar, dus heb ik een extra functie toegevoegd, de mogelijkheid om een “aangepaste” toonladder in te stellen, zodat je, de meeste van dit soort dingen ook kunt configureren om je te helpen.

Ik zou mijn volgende familieleden willen bedanken voor vertaalhulp, testen en ondersteuning:
Rob, Ria en Bruno

Ook dank aan Derwin Pinxteren en Paolo Gaudiano voor de mac ondersteuning.

U bedankt om mijn app te bekijken.

Privacy policy